Hjelp brukerne å finne innhold på nettsiden din med nettstedsøk

jun 22, 2021

Nettstedsøk hjelper dine besøkende å søke gjennom nettstedet ditt og finne innholdet de leter etter. Dersom du aktiverer Sporing av nettstedsøk i Google Analytics, får du en hyggelig bonus. Alle søkeord og søkefraser på nettstedet ditt blir lagret og kategorisert, slik at du også får en god oversikt over søkene som gjøres på nettsiden og hvilke søkeord som er mest populære.

De fleste teknologier for nettsted, som WordPress, tilbyr en innebygget nettsøk funksjon. Alternativt kan du benytte Google Programmable Search Engine for å sette opp nettstedsøk. Google nettsted søk er bare en av en rekke gratistjenester som Google tilbyr. Her kan du lese en artikkel vi skrev om 5 gratis Google verktøy for digital markedsføring.

Når nettstedet ditt øker i omfang bør du tilby brukerne et nettstedsøk

Vi har tidligere skrevet artikler om hvordan du kan se og analysere bruksmønsteret på nettstedet ditt ved hjelp av SmartLook. Hvis du har gått glipp av artiklene, så kan du lese de her: Se hvordan besøkende bruker nettsiden din  og Vet du egentlig hva brukerne gjør på websidene dine . I tillegg til dette har vi laget en Guide – Analyse av bruksmønster på nettsiden din som tar for seg dette temaet i detalj. 

Dersom du bruker SmartLook som beskrevet over, så vil du kunne se på enkelte opptak at brukerne er litt rådville. De finner ikke helt frem, og leter rundt i menyen og går hurtig fra side til side. De kan nesten virker litt rastløse eller rådville.  

Dette er et tydelig tegn på at de leter etter innhold som de forventer å finne på nettsidene eller som de har sett før, men sliter med å finne tilbake til. Etterhvert som innholdet øker på nettsidene og sideantallet øker i omfang, blir det vanskeligere for brukerne å finne innholdet de leter etter. Derfor bør du tilby de besøkende på nettstedet ditt en slik søkemulighet.  

Tips! Husk å aktivere Sporing av nettstedsøk i Google Analytics. Denne finner du når du er innlogget som Administrator, velger aktuell Rapporteringsvisning og velger Innstillinger for datautvalg. Husk å krysse av for Fjern søkeparametre fra nettadresser. 

Søkeord fra nettstedsøk hjelper deg å forstå brukerne

Nettstedsøk hjelper besøkende å finne innhold på nettsidene dine, og er med på å skape en god opplevelse for kundene dine. I tillegg gir det deg en god del nyttig informasjon. Når du har aktivert Sporing av nettstedsøk i Google Analytics (se hvordan i tipsboksen) gir dette en umiddelbar innsikt i hva brukerne leter etter eller forventer å finne på nettstedet.

Oversikten i Google Analytics sorterer etter popularitet for både søkeord og søkefraser. Dersom du finner søkeord eller søkefraser her som ikke gir treff på nettstedet ditt, så kan dette gi gode innspill og ideer til innhold som du kanskje burde legge til.  

Vi anbefaler å implementer nettstedsøk på ditt nettsted først som sist. Det er relativt fort gjort og anstrengelsen betaler seg raskt tilbake. Du hjelper brukerne med å finne innhold på nettsidene samtidig met at du sitter igjen med en god del innsikt i hva brukerne leter etter på nettsiden og alternativt hva de savner.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *