Slik finner du gode bilder til din nettside eller blogg

av | jun 14, 2021

Et bilde sier mer enn tusen ord, men du trenger heldigvis ikke betale tusenvis av kroner for å finne et som passer din nettside eller blogg. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du enkelt og billig kan finne bildet, illustrasjonen eller grafikken som passer akkurat din visuelle profil.  

Dyrt, tidkrevende og ulovlig – derfor bør du lese videre 

Det kan være både vanskelig og kostbart å finne gode illustrerende bilder til blogg og nettside. Man skal enten ha en inhouse-designer eller et stort budsjett til å leie inn noen, men de færreste gründer- og oppstartsbedrifter har noen av delene.   

Men er det noe internett er fullt av er det jo bilder og illustrasjoner, og det skulle jo være ganske enkelt å finne noe, eller hva? Veldig fort stoppes man av opphavsretten som beskytter de aller fleste bilder. De er rett og slett ulovlig å bruke. Ikke minst er kvaliteten ofte dårlig når du henter det rett fra Google bildesøk eller andre nettsider.  

Med Google Tag Manager får du tilbake kontrollen med plugg-ins og Java skript

Her er tipsene – finn gode bilder til din nettside eller blogg, enkelt og billig 

En av de rimeligste og beste tjenestene for bilder der ute heter Envato Elements. Her får du tilgang til et gigantisk bibliotek med stock-bilder, grafikk, maler, videosnutter, musikk med mer. Til sammen kan du meske deg blant 5,4 millioner objekter.  

Det geniale med Envato Elements er at du får tilgang til originalfilen, eller den såkalte SVG-filen (Scalable Vector Graphics) når du laster ned grafikk. Det betyr at du kan endre og tilpasse den slik du selv ønsker i motsetning til filer som lastes ned i for eksempel en standard JPEG.  

Et genialt triks for å tilpasse bilder til nettsiden eller bloggen 

 

Et lurt triks er å bruke gratisprogrammet Inkskape for å tilpasse grafikken. Det er et gratis alternativ til Adobe Illustrator (som for øvrig koster 49 euro per mnd). Med Inkskape til å endre fargene i grafikken du har lasted ned. På den måten passer grafikken, bildene og illustrasjonene naturlig inn på din nettside eller blogg.   

Tilpasse farger og elementer i grafikk med Inkskape

Slik fant vi de rette bildene til nettsiden vår 

Har du attpåtil valgt en fargeprofil til din nettside, slik vi beskriver i denne artikkelen, begynner det hele å se svært profesjonelt ut.  

Ta InboundLab som eksempel: Vi fant først fargepaletten vi ønsket å bruke og tilpasset nettsiden deretter. Da vi skulle finne bilder til dette innlegget søkte vi etter «Image» på Envato Elements og lastet ned de vi ville bruke. Deretter tilpasset vi dem til vår visuelle profil ved bruk av fargekodene i Inkskape.  Bilde til innlegg fra Envato Elements

Envato Elements er en abonnementstjeneste som koster 29 euro i måneden, eller 14,5 euro per måned dersom du betaler for et helt år. Det geniale er imidlertid at du kan koste på deg et månedsabonnement og laste ned så mye du bare vil i løpet av den tiden. Finn mye bra og lag deg en bildebank. Selv om du sier opp tjenesten har du rettigheter livet ut.  

Dersom du skal gjenbruke samme bilde på nytt til et annet formål senere, må du imidlertid huske registrere bildet til et nytt prosjekt i din konto hos Envato Elements.  

Bilder og grafikk setter standarden 

Du trenger altså verken være grafisk designer eller ha et kjempebudsjett for å få gode illustrasjoner og bilder til din blogg eller nettside.  

Det er flere tjenester som gir deg tilgang til enorme mengder, slik som Envato Elements med sine over 5,4 millioner objekter liggende i en bank klar til nedlastning.  

Du kan enkelt og rimelig tilpasse bildene til din nettside eller blogg ved hjelp av My Colorspace og Inkskape.  

På den måten kan du skape et profesjonelt og helhetlig inntrykk – og husk! Det første som legges merke til er ikke det geniale du har skrevet – Det er grafikken som setter standarden.  

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen av våre utvalgte løsninger til din MarTech-stack

HubSpot

SmartLook

SmartLook er et analyseverktøy som lar deg se hvordan besøkende bruker nettsiden din. Inkluderer funksjoner som varmekart, brukeropptak, hendelser og trakter.

VisitorQueue - Se hvem som besøkker nettstedet ditt

VisitorQueue

VisitorQueue er en type "Hvem ringer" for websider og gir deg en liste over organisasjoner som har besøkt nettstedet ditt. Denne er verdt å prøve!

HubSpot

HubSpot

Gratis CRM verktøy som inneholder funksjoner for digital markedsføring, salg- og kundeoppfølging. Dette er alt-i-ett-løsningen for digital markedsføring.

Anbefalte verktøy til din MarTech-stack

HubSpot

SmartLook

SmartLook er et analyseverktøy som lar deg se hvordan besøkende bruker nettsiden din. Inkluderer funksjoner som varmekart, brukeropptak, hendelser og trakter.

HubSpot

HubSpot

Gratis CRM-verktøy som inneholder funksjoner for digital markedsføring, salg- og kundeoppfølging. Dette er alt-i-ett-løsningen for digital markedsføring.

VisitorQueue - Se hvem som besøkker nettstedet ditt

VisitorQueue

VisitorQueue er en type «Hvem ringer» for websider og gir deg en liste over organisasjoner som har besøkt nettstedet ditt. Denne er verdt å prøve!

KOM i GANG

Vil du få nye leads fra nettsiden din, men usikker på hvor du skal starte?